نم دادن دیوار به دلیل ترکیدن لوله های توکار
بعضی وقت ها دیوارهای داخل خانه دچار نم و رطوبت میشود که دلیل انها ترکیدن لوله های اب و ناودونی میباشد.
لوله ناودونی بیرون ساختمان اگر دچار ترکیدگی شود اب به دیوار بیرونی برخورد میکند و دیوارهای ساختمان را دچار نم و رطوبت میکند.
این نم پس از رسیدن به قسمت گچی ساختمان ان را تخریب میکند و کپک را روی سطح گچی به وجود می اورد.
برای تعمیر لوله های ترکیده روی نما و داخل ساختمان با شماره 09308877798 تماس بگیرید تا با تشخیص دقیق خرابی شما را از شر نم و رطوبت خلاص کنیم.
گروه میهن راپل متخصص در تشخیص نم و رطوبت میباشد که در تهران و کرج فعال میباشد.
جبران خسارت نشت لوله آب در ساختمان به عهده کیست؟
در دنیای امروز آپارتمان و آپارتمان نشینی به یک اصل مبدل گشته است.
در گذشتههای نه چندان دور اکثر خانهها شخصی ساز بودند و هرگونه مشکل و مسئله در خانه تنها صاحب آن را تحت شعاع قرار میداد.
امروزه روز با گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی، مشکلات و مسائل متعددی که در یک ساختمان به وجود میآید، تمامی ساکنان و همسایگان را درگیر خود میکند.
رایجترین این مشکلات، اغلب مربوط به بحث نگهداری و تعمیرات تاسیسات ساختمان است.
از مهمترین این مشکلات، میتوان به بحث ترکیدن لوله آب اشاره کرد.
برای مثال در نظر بگیرید که در منزلتان مشغول استراحت هستید که ناگهان در مییابید سقف دچار نم و رطوبت شده است.
در این حالت فوری به فکر حل مشکل و جلوگیری از ادامهدار شدن آن خواهید بود.
مسئله اصلی اینجاست که اگر منشا این مشکل از واحد بالایی شما باشد، اقدام به تعمیر و رفع مشکل نیز در دستان همسایه طبقه بالایی است.
برقراری ارتباط با همسایه و مجاب کردن او برای حل مشکل و تعمیرات میتواند برای عدهای بسیار طاقت فرسا و زمانبر باشد.
همچنین اگر همسایه سر ناسازگاری با شما داشت و سر وقت اقدامات لازم را انجام نداد، ممکن است باعث بروز مشکلات و خسارات بیشتر نیز شود. موضوع زمانی سختتر میشود که همسایه ساکن طبقه بالای شما، صاحب خانه نباشد و مستاجر باشد.
تجربه نشان داده در این موارد مستاجران رغبت زیادی برای حل مشکلات منزل اجارهای ندارند و ممکن است از قبول مسئولیت پرداخت کمترین هزینهها نیز سر باز زنند. فاز دوم مسئله اینجا آغاز خواهد شد که شما باید صاحب خانه را پیدا کرده و مشکل را با او مطرح کنید؛ حال باید منتظر توافق بین همسایه
صاحبخانه با مستاجر نیز باشید تا در نهایت مشخص شود چه کسی مسئول پرداخت و جبران خسارتهای وارد شده به خانه شماست؟
تعمیر ترکیدگی لولههای آب بر عهده کیست؟
برای اینکه دریابیم هزینه تعمیرات لولههای ترکیده را چه کسی باید پرداخت کند، در ارتباط با شرایط هر ساختمان باید بررسیهایی را انجام دهیم.
در ادامه مواردی خدمت شما بیان میشود که تعیین کننده این موضوع هستند که چه کسی موظف به پرداخت هزینههای مربوط به ترکیدگی لوله است.
1- بررسی کنید ترکیدگی لوله آب مربوط به کدام بخش است؟
در قدم اول باید محل ترکیدگی به طور کامل و دقیق مشخص شود، تا تعیین تکلیف کنید که آیا لوله مشترک آسیب دیده یا لوله اختصاصی.موضوع مهم در رابطه با تشخیص محل نشت لوله این است که این کار را تنها به متخصصین و کاربلدان این حوزه بسپارید.
در موارد بسیار زیادی دیده شده افراد برای تشخیص مشکل و نحوه رفع آن از اشخاص ناشی و غیرمتخصص کمک گرفتهاند و مشکل به طور موقت رفع شده است؛ اما بعدها به دلیل عدم تشخیص صحیح و انجام اقدامات لازم آن مشکل کوچک به مشکلی بسیار بزرگتر مبدل گشته که حل خرابی ثانویه، بسیار زمانبر و پرهزینهتر شده است.
حال اگر مشکل به وجود آمده از لوله مشترک باشد، کل ساختمان موظف به همکاری هستند و اصولاً برای رفع مشکل جلسه هیئت مدیره تشکیل میشود. در صورتی که خسارت را ترکیدن لوله اختصاصی به بار آورده باشد، تمامی خسارتها را واحدی که لوله آب به آنها تعلق دارد باید بپردازند.
2- حادثه ترکیدن لوله آب سهوی رخ داده یا عمدی بوده است؟
هنگامی که ترکیدگی لوله آب در بخشهای مشترک باشد، این موضوع را مورد بررسی قرار میدهند که علت اصلی ترکیدگی چه بوده است.
قصوراتی مثل بیاحتیاطی همسایهها و باز گذاشتن شیر آب و مواردی از این قبیل، موجب میشود ساکن واحدی که دچار اشتباه شده موظف به پرداخت هزینههای تعمیرات باشد.
در مواردی نیز ترکیدگی لوله، بنابر دلایلی مثل پوسیدگی لولهها است که در این شرایط تمامی ساکنان ساختمان باید همکاری کنند و سهم خود از هزینه تعمیرات را بپردازند.
همانطور که گفته شد با توجه به شرایط هر ساختمان، هیئت مدیره تصمیم میگیرد که این مبلغ را جداگانه از واحدها دریافت کنند یا در ماههای آتی و در روی شارژ ماهیانه آن را بگیرند.
3- در صورتی که واحدی مکلف به پرداخته هزینه تعمیرات شد، پرداخت خسارت بر عهده مالک است یا مستاجر؟
مطابق آنچه که در قانون ذکر شده، مستاجر موظف است هرگونه خسارت و زیانی که به واحد اجاره شده وارد کرده را جبران کند و هزینههای تعمیرات را بپردازد.
البته این مشکلات به دو دسته تقسیم میشوند، اگر مشکل به وجود آمد جزئی بود و مشخصاً در اثر قصور مستاجر رخ داده بود، مستاجر موظف به پرداخت هزینه و رفع مشکل است.
در صورتی که مشکل به وجود آمده اساسیتر و بزرگتر بود، صاحب خانه موظف است پرداخت هزینهها را عهدهدار شود. البته که با توجه به شرایط و توافق طرفین قوانین میتوانند متغیر باشند.
اگر ساکنین ساختمان پرداخت هزینههای تعمیرات را قبول نکردند، چه اتفاقی میافتد؟
همانطور که گفته شد، ابتدا باید مشخص شود پرداخت هزینه نشت لوله آب بر عهده چه کسی خواهد بود.
در این گونه موارد بهتر است پیش از هر اقدامی از یک کارشناس حرفهای کمک بگیرید تا در همان ابتدای مسیر مشخص شود علت حادثه به وقوع پیوسته چیست و چه کسی باید مسئولیت را بر عهده بگیرد.
اگر خسارت وارد شده به لولههای آب، همگانی و مشترک بود، مدیر ساختمان باید وارد عمل شود و هزینه تعمیرات را به طور مساوی بین ساکنان طبقات تقسیم کند.
در این شرایط همه ساکنین موظف به پرداخت هزینه هستند؛ حتی اگر تا آن لحظه مشکلی من باب نشت لوله آب حس نکرده باشند.
در مواردی که ترکیدن لوله آب خطای شخص مشخصی باشد، میتوانید خودتان شخصاً و یا ترجیحاً از طریق مدیر ساختمان با او وارد ارتباط شوید تا مسئولیت تعمیرات و هزینههای آن را بر عهده بگیرد.
اگر شخص خاطی از قبول مسئولیت اشتباه خود سر باز زد، ابتدا با روش گفتگو و سپس از طریق شکایت میتوانید او را مجاب کنید.
رسیدگی به مشکلات این چنینی را شورای حل اختلاف بر عهده دارد. میتوانید با شواهد و قرائن موجود، به یکی از شعبات شورای حل اختلاف در شهر مراجعه کنید تا در صورت صحیح بودن ادعایتان، همسایه تقصیرکار را برای گرفتن حق و حقوق شما احضار کنند.
سخن پایانی
از اینکه تا انتهای مطلب همراه ما بودید بسیار متشکریم. همواره در خاطر داشته باشید که اهمال در انجام تعمیرات ترکیدگی لولههای آب میتواند خسارات بیشتر و گستردهتری را به بار بیاورد و سلامت و امنیت بنا را به کلی به خطر بیندازد.
وقتی لولههای آب دچار نشتی میشوند و حتی در جزئیترین حالت، نم پس میدهند باید خیلی فوری به فکر رفع مشکل باشید، چرا که ممکن است بعدها حل مشکل به درازا بکشد.